arrow

Lunchkonsert med Radiokören och SVUK

Ambitiösa körsångare från hela landet möter en av världens främsta vokalensembler i en spännande och dynamisk lunchkonsert under ledning av Cecilia-Martin Löf.

Sveriges barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR driver sedan 2011 den nationella ungdomskören Sveriges Ungdomskör bestående av unga, ambitiösa körsångare från hela landet. Kören träffas några gånger om året och uppträder i Sverige och runt om i världen. Sedan 2015 leds kören av Cecilia Martin-Löf. På konsertprogrammet står bland annat musik av Alfred Schnittke och Jaakko Mäntyjärvis Canticum Calamitatis Maritimae som skrevs till minne av Estoniakatastrofen. Konserten är en del av Radiokörens uttalade ambition att uppmuntra och stimulera en ny generation lyssnare och musikutövare.


RADIOKÖREN Skriv ut

Medverkande

 

Radiokören är ensemblen som tar ut riktningen för andra att följa. I över 90 år har de förvaltat den svenska a cappella-traditionen och det legendariska klangidealet som Eric Ericson skapade på 1900-talet och bjuder samtidigt på en framåtsträvande och kulturellt mångsidig repertoar från tidig musik till helt nyskrivna verk. Körmedlemmarnas förmåga att växelvis sjunga solistiskt och i nästa stund smälta in i körens tätt sammanvävda klang skapar ett instrument som har kallats en av världens bästa körer. Över hela världen prisas deras inspelningar och konserter och med sin chefsdirigent Peter Dijkstra fortsätter de ständigt att utvecklas.