arrow

Radiokören och Kungliga Musikhögskolan

Morgondagens kördirigenter och tonsättare i ett dynamiskt möte med en av världens främsta körer. Möt Kungliga Musikhögskolans elever i kördirigering och komposition i en konsert med Radiokören. Konserten ges i Kungasalen i Kungliga Musikhögskolan.

Examenselever på Kungliga Musikhögskolans kördirigeringsprogram framför kända verk ur körrepertoaren i ett unikt tillfälle att få leda en vokalensemble i världsklass. Dessutom framförs nya stycken av skolans kompositionselever som ges tillfälle att verkligen utforska möjligheterna i kören som ensemble. Konserten är en del av Radiokörens uttalade ambition att uppmuntra och stimulera en ny generation lyssnare och musikutövare.


Konserten ges i Kungliga Musikhögskolans Kungasalen

Medverkande

 

Radiokören är ensemblen som tar ut riktningen för andra att följa. I över 90 år har de förvaltat den svenska a cappella-traditionen och det legendariska klangidealet som Eric Ericson skapade på 1900-talet och bjuder samtidigt på en framåtsträvande och kulturellt mångsidig repertoar från tidig musik till helt nyskrivna verk. Körmedlemmarnas förmåga att växelvis sjunga solistiskt och i nästa stund smälta in i körens tätt sammanvävda klang skapar ett instrument som har kallats en av världens bästa körer. Över hela världen prisas deras inspelningar och konserter och med sin chefsdirigent Peter Dijkstra fortsätter de ständigt att utvecklas.

Biljetter bokas via denna länk