arrow

RADIOKÖRENS DIRIGENTWORKSHOP

Radiokören Reaktorhallen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radiokörens dirigentworkshop – för en ny generation kördirigenter

Radiokören vill blicka framåt och vara en pådrivande kraft i utvecklingen av svenskt körliv och utbildningen av goda kördirigenter. Därför initierar Radiokören nu ett utbildningsprojekt där ett antal kördirigenter under en vecka får möjligheten att utvecklas tillsammans med ensemblen. Veckan avslutas med en informell konsert där deltagarna leder Radiokören.

• Vi letar efter dig som:
– är i pågående musikutbildning, eller avslutat dina musikstudier under de senaste två åren
– är boende i Sverige, eller är svensk medborgare
– är kördirigent

Radiokören bildades samtidigt som Sveriges Radio, och är en viktig del av dess kulturskapande verksamhet. Under snart 100 år har Radiokören spridit den svenska körklangen världen över och är idag internationellt erkända för sina inspelningar och konserter. Radiokören vill med detta projekt hylla, befästa och lyfta fram den körtradition som kören själva är en del av, och säkerställa att den lever vidare.

NÄR?

• 12-15 maj 2020. Veckan inleds tisdag morgon klockan 09:00 och avslutas fredag kväll klockan 19:00 med en konsert i S:t Matteus kyrka.
• Workshops och repetitioner varvas med individuell coachning av medlemmar ur Radiokören, modererat av Arne Lundmark (Senior Vocal Advisor).

VAR?

Sveriges Radio/Berwaldhallen, Stockholm.

HUR?

• Anmäl dig genom att skicka CV, personligt brev och en film där du leder en kör, repetition och/eller konsert, till linnea.brorson@sr.se
• Svara i din ansökan också på frågan: Om du fick välja fritt, vilka 3 a cappella-stycken skulle du vilja leda Radiokören i?
• Sista anmälningsdag: 8 mars 2020.
• Du får besked om huruvida du blivit antagen eller inte senast 16 mars.

VARFÖR?

Du är en engagerad och ambitiös kördirigent som vill utveckla ditt samspel med de körer du leder, bli säkrare i din dirigentroll och få möjligheten att utvecklas i ditt ledarskap tillsammans med en av världens främsta körer.

KOST & LOGI?

Lunch ingår 12-15 maj. I övrigt bekostar deltagarna själva kost och logi.

AUSKULTATION?

Det kommer finnas möjlighet för ett antal deltagare att auskultera under veckan. Anmäl intresse till linnea.brorson@sr.se

Linnéa Brorson
Artistic Coordinator
Berwaldhallen | Swedish Radio
linnea.brorson@sr.se
www.berwaldhallen.se
+46 70 324 45 68

In English

For information in English, click here.