arrow

Turné

Det blev succé i Berlin för Radiokören och Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester. Tre konserter med Berlinfilharmonikerna och Mozarts c-mollmässa.

Få en inblick i arbetet med repetitionerna, och hör några av koristerna berätta om sina upplevelser. Både från det nyss avslutade besöket och från tidigare turnéer till Berlin och Berlinfilharmoniker.

Pressmeddelande 180419:

Radiokören gästar Berlinfilharmonikerna tre kvällar i rad, 19-21 april

Radiokören gästar denna vecka Berlinfilharmonikerna, av många ansedd som en av världens bästa orkestrar, för att framföra Mozarts stora Mässa i c-moll.

Radiokören och Berlinfilharmonikerna hade ett starkt och tätt samarbete under 1990-talet då legendarerna Claudio Abbado och Riccardo Muti dirigerade den världsberömda orkestern – och som då krävde att de svenska körsångarna skulle anlitas. Nu är det Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, som bjudit ner kören till Berlin när han gästdirigerar den tyska orkestern.

En stor anledning till att svenska körer har ett så gott internationellt renommé kan härledas till dirigenten och körledaren Eric Ericsons arbete, inte minst som chefsdirigent för Radiokören under mer än 30 år och med sin egen enesemble, Eric Ericsons kammarkör. Hans skira och samtidigt kraftfulla klangideal har satt djupa spår hos svenska körer, och även på ett internationellt plan. Eric Ericson skulle fyllt 100 år 2018, vilket kommer att uppmärksammas av Radiokören i flera konserter under året.

Lördagen den 21 april kl 19 direktsänds konserten från Berlin direkt i Berlinfilharmonikernas ”Digital Concert Hall”, en avgiftsbelagd streamingtjänst som även är tillgänglig i Sverige.

Radiokören
Berlin Philharmonie
Daniel Harding, dirigent
W A MOZART: Mässa c-moll

Här presenterar vi Radiokörens kommande turnéer för innevarande konsertsäsong.

Turnéplan

Här kan du läsa vad pressen säger om Radiokören och chefsdirigent Peter Dijkstra på turné.

Press från turné