arrow

Om Radiokören

Trehundra år av svensk a cappella-tradition i kombination med framåtsträvande och kulturellt mångsidig repertoar, liksom samarbeten med några av världens bästa dirigenter, har etablerat Radiokören som en av de främsta ensemblerna av sitt slag. De 32 professionella sångarna är lika hemma i helt nyskriven musik av dagens mest spännande tonsättare som i älskade verk ur den rika, internationella musikskatten. Genom Sveriges Radio P2 och Berwaldhallen Play når kören inte bara konsertpubliken utan också alla lyssnare i etern och på webben.

Radiokören och Kaspars Putnins Chefsdirigent Radiokören Berwaldhallen Sveriges Radio. Foto Marcus Kurn 2023

Radiokören och Kaspars Putnins Chefsdirigent Radiokören Berwaldhallen Sveriges Radio. Foto Marcus Kurn 2023

Radiokören bildades för snart 100 år sedan, samtidigt med Sveriges Radio. Genom samarbeten med framstående samtida tonsättare har kören ständigt banat väg för ny repertoar, med en körklang som blivit stilbildande för professionella körer över hela världen. De chefsdirigenter som innehaft rollen längst är Eric Ericson som ledde kören 1952-82 och Peter Dijkstra 2007-2018. När Kaspars Putniņš i mars 2020 utnämndes till Radiokörens tionde chefsdirigent beskrev han det som ”ett drömjobb för en dirigent”. Med sin kombination av nyfikenhet, skaparlust och hög musikalisk ambition kommer Radiokören att förbli en ensemble i världsklass.

Körens förmåga att förmedla detaljer i musiken och hur sångarna inspireras av varandra gör musicerandet med dem till en unik upplevelse

- Kaspars Putniņš

Körmedlemmar

Fredrik Mattson. Foto: Bo Söderström.

Fredrik Mattsson

Tjänstledig 2023/2024

fredrik.mattsson@sverigesradio.se
arrow

Patrik Kesselmark

Vikarie

VISA ALLA
Ingrid Rådholm Konvicka. Foto: Bo Söderström.

Ingrid Rådholm Konvicka

ingrid.radholm_konvicka@sr.se
Mathilda Sidén Silfver. Foto: Bo Söderström.

Mathilda Sidén Silfver

Tjänstledig f r om 19 oktober säsongen 2023/2024

matilda.siden.silfver@sverigesradio.se
VISA ALLA
Jennie Eriksson Nordin. Foto: Bo Söderström.

Jennie Eriksson Nordin

jennie.eriksson@sverigesradio.se
arrow

Jessica Bäcklund

Vikarie hösten 2023

VISA ALLA